LUNCH MENU

PRZYSTAWKI

ZUPY

DANIA GŁÓWNE

SAŁATY

DESERY

WKŁADKA SEZONOWA

LUNCH MENU

od poniedziałku do piątku
od 12:00 do 16:00
na miejscu lub przez aplikację Wolt
lunche ♡

17.02 poniedziałek
• zupa pomidorowa z ryżem
• kotlet schabowy z purée ziemniaczanym, zasmażana kapusta
• pieczone brukselki z grillowanym serem halloumi, purée z marchewki

18.02 wtorek
• krem z kukurydzy z popcornem
• chili con carne, tortilla
• chili sin carne, tortilla

19.02 środa
• zupa tom kha z warzywami
• roladka z kurczaka z musem grzybowym, kopytka dyniowe, szpinak smażony z czosnkiem
• gumiklyjzy dyniowe z palonym masłem szałwiowym, grana padano

20.02 czwartek
• barszcz czerwony z pasztecikiem
• żeberka pieczone w sosie barbecue, frytki, kukurydza z masłem i solą
• chlebowiec szarpany w sosie barbecue, frytki, kukurydza z masłem i solą

21.02 piątek
• zupa pieczarkowa z łazankami
• dorsz w ziołowej skorupce, fasolka z prażonym panko, pieczone ziemniaki
• pierożki wonton z warzywami, orzeszki ziemne, sałatka z marchewki i wodorostów z sezamem

zupa: 13 zł

drugie danie: 27 zł

zestaw: 33 zł

PRZYSTAWKI

Ziemniaki hasselback
gzik / kiszony ogórek
w gf
33 zł

Pâté
karmelizowane gruszki w tymianku / focaccia
35 zł

Frytowane kalmary w tempurze
majo pomarańczowe
37 zł

Tatar wołowy
chipsy ziemniaczane / marynowane kurki / lubczyk / cebulka / focaccia
45 zł

Bliny gryczane
łosoś / śmietana / koper
gf
43 zł

Hummus klasyczny
pieczone pomidorki cherry / kolendra / chleb naan
v
35 zł

ZUPY

Bulion

warzywne pierożki gyoza

w

31 zł


DANIA G Ł Ó W N E

Kotleciki z dyni
purée z cukinii / pieczone ziemniaki / jarmuż
v gf
45 zł

Risotto z burakiem
kozi ser / czarnuszka
w gf
47 zł

Fish & chips
purée z zielonego groszku / aioli
53 zł

Wołowina duszona w czerwonym winie
purée z dyni / ziemniaki gratin / szczypior
gf
59 zł

SAŁATY

Sałatka z buraka
fenkuł / ogórek / czerwona fasola / cebula / dressing kolendrowy
gf v
43 zł

Sałatka z kaszą pęczak
dynia / feta / pomarańcza / dymka / prażony sezam
w
43 zł

DESERY

Crème brûlée
w gf
27 zł

Tarta z powidłami śliwkowymi

kruszonka z orzechów / krem pomarańczowy
v
27 zł

WKŁADKA FESTIWALOWA

Żur grzybowy
purée ziemniaczane / jajko

w

27 zł

Rydze na maśle

białe wino / natka pietruszki / czosnek / focaccia

w
39 zł

Focaccia
pesto pietruszkowe / grillowane pieczarki

v
33 zł

Focaccia

ricotta / pieczona dynia z tymiankiem / orzechy

33 zł

Makaron tagliatelle

grzyby / sos maślano-winny / ser Bursztyn w

47 zł

Pierogi

dynia / ziemniaki / twaróg / palone masło rozmarynowe w

43 zł

Lemoniada dyniowo-pomarańczowa

dynia / pomarańcza / cytryna / woda gazowana

18 zł

vegan

veggie

gluten-free