LUNCH MENU
PRZYSTAWKI
ZUPY
DANIA GŁÓWNE
SAŁATY
DESERY
WKŁADKA SEZONOWA
LUNCH MENU
od poniedziałku do piątku
od 12:00 do 16:00
na miejscu lub przez aplikację Wolt
lunche ♡
17.02 poniedziałek
• zupa pomidorowa z ryżem
• kotlet schabowy z purée ziemniaczanym, zasmażana kapusta
• pieczone brukselki z grillowanym serem halloumi, purée z marchewki
18.02 wtorek
• krem z kukurydzy z popcornem
• chili con carne, tortilla
• chili sin carne, tortilla
19.02 środa
• zupa tom kha z warzywami
• roladka z kurczaka z musem grzybowym, kopytka dyniowe, szpinak smażony z czosnkiem
• gumiklyjzy dyniowe z palonym masłem szałwiowym, grana padano
20.02 czwartek
• barszcz czerwony z pasztecikiem
• żeberka pieczone w sosie barbecue, frytki, kukurydza z masłem i solą
• chlebowiec szarpany w sosie barbecue, frytki, kukurydza z masłem i solą
21.02 piątek
• zupa pieczarkowa z łazankami
• dorsz w ziołowej skorupce, fasolka z prażonym panko, pieczone ziemniaki
• pierożki wonton z warzywami, orzeszki ziemne, sałatka z marchewki i wodorostów z sezamem
zupa: 13 zł
drugie danie: 27 zł
zestaw: 33 zł
PRZYSTAWKI
Ziemniaki hasselback
gzik / kiszony ogórek
w gf
33 zł
Pâté
karmelizowane gruszki w tymianku / focaccia
35 zł
Frytowane kalmary w tempurze
majo pomarańczowe
37 zł
Tatar wołowy
chipsy ziemniaczane / marynowane kurki / lubczyk / cebulka / focaccia
45 zł
Bliny gryczane
łosoś / śmietana / koper
gf
43 zł
Hummus klasyczny
pieczone pomidorki cherry / kolendra / chleb naan
v
35 zł
ZUPY
Bulion
warzywne pierożki gyoza
31 zł
DANIA G Ł Ó W N E
Kotleciki z dyni
purée z cukinii / pieczone ziemniaki / jarmuż
v gf
45 zł
Risotto z burakiem
kozi ser / czarnuszka
w gf
47 zł
Fish & chips
purée z zielonego groszku / aioli
53 zł
Wołowina duszona w czerwonym winie
purée z dyni / ziemniaki gratin / szczypior
gf
59 zł
SAŁATY
Sałatka z buraka
fenkuł / ogórek / czerwona fasola / cebula / dressing kolendrowy
gf v
43 zł
Sałatka z kaszą pęczak
dynia / feta / pomarańcza / dymka / prażony sezam
w
43 zł
DESERY
Tarta z powidłami śliwkowymi
kruszonka z orzechów / krem pomarańczowy
v
27 zł
WKŁADKA FESTIWALOWA
Żur grzybowy
purée ziemniaczane / jajko
27 zł
Rydze na maśle
białe wino / natka pietruszki / czosnek / focaccia
w
39 zł
Focaccia
pesto pietruszkowe / grillowane pieczarki
v
33 zł
Focaccia
ricotta / pieczona dynia z tymiankiem / orzechy
w
33 zł
Makaron tagliatelle
grzyby / sos maślano-winny / ser Bursztyn w
47 zł
Pierogi
dynia / ziemniaki / twaróg / palone masło rozmarynowe w
43 zł
Lemoniada dyniowo-pomarańczowa
dynia / pomarańcza / cytryna / woda gazowana
18 zł

vegan

veggie

gluten-free