godzina 12:59 data 29.03.2017
zmień kolor

Newsy

Menu

Sałatki
Sałatka z komosy ryżowej z dynią, kalafiorem, octem ryżowym i marynowanym awokado w sosie orzechowym /w/
28 zł

Sałatka z pieczoną dynią,skorzonerą, brukselką i rukolą z fetą marynowaną i pesto z rukoli /w/
28 zł

Sałatka z kaszybulgur ze skorzonerą, pistacjami, sosem cytrynowym i pesto bazyliowym /w/
25 zł

Przekąski
Hummus - klasyczny, z burakiem, z awokado z ciepłą tortillą /w/
17 zł

Baba ghanoush z ciepłą tortillą /w/
17 zł

Kremowy kozi serek, konfitura z czerwonej cebuli, oliwki, grzanki /w/
17 zł

Tatar z byka, masło od Kniazia, jajko z wolnego wybiegu, pieczywo
22 zł

Zupy
Zupa gulaszowa z wołowiną i warzywami
18 zł

Birmańska zupa rybna z noodlami i jajkiem z wolnego wybiegu
18 zł

Rozgrzewająca zupa z warzywami, soczewicą i komosą /w/
15 zł

Makarony
Penne lub spaghetti aglio e olio lub pomodoro /w/
20 zł

Penne lub spaghetti pesto /w/
24 zł

Penne lub spaghetti z grzybami, pieczonym kalafiorem, dymką, i orzechami laskowymi /w/
28 zł

Penne lub spaghetti z chorizo, krewetkami, rukolą i orzechami pinii
31 zł

Penne lub spaghetti z kurczakiem zagrodowym, dymką i szpinakiem w sosie z musztardy francuskiej i kwaśnej śmietany„ Kniaź”
29 zł

Penne lub spaghetti z pieczonym filetem z kaczki, śliwką wędzoną i orzechami laskowymi w maślanym sosie z pomarańczy, goździków i cynamonu
29 zł

Dania główne
Risotto z grzybami, pieczoną dynią, brukselką i serem Pecorino Romano /w/
30 zł

Sandacz panierowany w orzechach i grzybach z kaszą pęczak i sosem z grzybów, musztardy i tamaryndowca
37 zł

Kotleciki z batatów, kaszy jaglanej i orzechów nerkowca z sosem z grzybów leśnych i sałatką z pieczonych buraków /w/
32 zł

Kotleciki z indyka z puree ziemniaczanym i buraczkami
29 zł

Desery
Ciasto domowe
12 zł

Ogródek letni

 

Filozofia kuchni

Rezerwacje

tel. (22) 656-62-81